overzicht van

Alle activiteiten en reizen

U kunt zich nog niet voor alle abonnee-activiteiten of reizen aanmelden. Houd daarvoor de advertenties in het RD in de gaten! Voor alle data geldt Deo Volente
12 maart | RD-debatavond 'Genieten van genoeg' in de Driestar in Gouda
16 april | Tweede abonneedag Europees Parlement Brussel
9 april is volgeboekt. U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst, bel 055 - 53 90 498. We organiseren een tweede dag (onder voorbehoud van voldoende belangstelling) op D.V. dinsdag 16 april. Rondleiding door SGP-fractie en busrondrit door de Europese Wijk. 's Middags vrije tijd in centrum van Brussel. Dagtocht is inclusief diner. Opstapplaatsen Meerkerk en Hoogerheide.
18 april | RD-podcast avond; Opvoedsymposium in Gorinchem
29 april - 4 mei | 6-daagse busreis naar Normandië
Op 6 juni 2024 is het 80 jaar geleden dat D-day begin en de geallieerden in Normandië voet aan wal zetten. We nemen u graag mee naar de invasiestranden om te herdenken. Ook komt de veiligheid in Europa ter sprake. Reisleider: Mark Brouwer (meer dan 20 jaar in dienst van defensie).
1 - 3 mei | 3-daagse busreis verrassend Parijs voor singles en alleengaanden
Ontdek samen de metropool Parijs. Tijdens de sightseeing tour met bus zie je de hoogtepunten van Parijs zoals de Arc de Triomphe en de Eifeltoren. Je ziet Parijs vanaf het water tijdens een boottocht. Spectaculair is de rondleiding door het Parijse rioolstelsel. Reisleiders: Jan-Kees Karels (oud-cultuurredacteur bij het Reformatorisch Dagblad en advocaat) en Esther Karels (medewerker Reformatorisch Dagblad en docent Frans).
14 mei | Boottocht op het water vanaf Elburg
Een dagje heerlijk ontspannen op het water. Vanaf Elburg varen we over het Veluwemeer naar het oude vissersstadje Harderwijk waar een gids u meeneemt voor een rondwandeling van 1,5 uur. Boot is rolstoeltoegankelijk.
3 - 7 juni 2024 | 5-daagse busreis Zuid-Engeland en Londen
Een gevarieerde reis met aandacht voor kerkhistorie, tuinen en cultuur. De overtocht is per boot. Er staat ook een dagtocht gepland naar het Isle of Wight en naar Londen. Reisleider: ds. J. Belder, columnist RD.
1 t/m 6 juli | 6-daagse busreis naar Berlijn en Krakau met bezoek aan Auschwitz
Deze reis staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. In Berlijn bezoekt u het Museum Berlijn Bunker Story dat de opkomst van het nationaalsocialisme toont. De excursie naar vernietigingskamp Auschwitz zal ongetwijfeld diepe indrukken achterlaten. U krijgt ook een rondleiding met een gids in de Joodse wijk en in de zoutmijnen van Krakau. Op de terugreis kunt u nog een wandeling maken in het Reuzengebergte. Reisleiders: Dick en Hermien van Leeuwen
29 juli - 3 augustus | 6-daagse busreis naar Wenen en Bratislava
Ga mee op ontdekkingstocht door de Weense en de Slowaakse hoofdstad. Vanaf Wenen waren we over de Donau naar Bratislava. Ook staat een bezoek aan de abdij in Melk op het programma en de historische Duitse stad Passau. Reisleiders: Jurriën Dekker, manager strategische projecten RD, en Rika Beunk, organisator Evenementen RD
2 t/m 6 september | 5-daagse reis naar de Harz (Luther en natuur)
Een gevarieerde busreis naar de Harz waarbij we aandacht besteden aan Luther. We bezoeken de Wartburg en de Lutherstad Wittenberg. Met een historische trein rijden we naar de hoogste berg van de Harz. Geniet van de schitterende natuur tijdens een natuurrit met de bus. Ook staan oude stadjes zoals Goslar en Wernigerode op het programma. reisleider: Dick en Hermien van Leeuwen.
4 oktober | RD-zangavond thema: Zingen met Maarten Luther met uitleg van Jaco van der Knijff (Epe)
11 oktober | RD-zangavond thema: Zingen met Maarten Luther met uitleg van Jaco van der Knijff (Oudewater)
28 oktober - 1 november | 5-daagse busreis naar Dresden en Praag
U ontdekt de schoonheid van Dresden met een gids. Ook is een boottocht op de Elbe ingegrepen. In Praag neemt een gids u mee langs de highlights zoals de Karelsbrug, de Praagse Burcht en de Sint-Vituskathedraal. Indrukwekkend is ook het bezoek aan de Joodse wijk. Reisleider ds. J. Belder, columnist RD.