overzicht van

Alle activiteiten en reizen

U kunt zich nog niet voor alle abonnee-activiteiten of reizen aanmelden. Houd daarvoor de advertenties in het RD in de gaten! Voor alle data geldt Deo Volente
18 - 23 september | Berlijn en Polen 6-daagse reis
o.l.v. Aad van Francine van Toor. Een overnachting in Berlijn, waar u met de bus een tour maakt langs de highlights zoals langs de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie. De volgende bezoeken we eerst Museum Berlin Bunker Story voor we doorreizen naar Krakau. We bezoeken o.a. concentratiekamp Auschwitz en de zoutmijnen en we krijgen een rondleiding door de Joodse Wijk waar we een museum, een begraafplaats en een synagoge bezoeken. Op de terugweg stoppen we bij de Bastei rots in het Reuzengebergte. VOLGEBOEKT!
9 - 19 oktober | Israël 11-daagse reis
Ontdek Israël van binnenuit. Het is een boeiend en ingewikkeld land. U ervaart dat door indrukwekkende ontmoetingen met overlevenden van de Holocaust, met Israëlische militairen aan de grens met Libanon, met een orthodox Joodse rabbijn en met een Palestijnse voorganger. Naast de prachtige natuur (o.a. de Negev woestijn) bezoeken we ook Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem en Bethlehem. Bijzonder is ook het meedoen met de sabbatsmaaltijd en het verblijf in kibboetsen. Reisleiders: Jurriën Dekker (adjunct-hoofdredacteur RD) en Wim van Egdom. Volgeboekt!
15 september | Abonneeavond natuurpresentatie in Apeldoorn
Maas van de Ruitenbeek neemt u graag mee in beeld en geluid naar de prachtige natuur van Spitsbergen. Dit is een eilandengroep in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen. Een leuk avondje uit voor het hele gezin! Locatie: gebouw Erdee Media Groep
27 september | Abonneedag op het het water naar Maassluis
Volgeboekt! U kunt u nog wel opgeven voor op de reservelijst, bel Abonneeservice 055 - 53 90 498. Vertrek vanaf Lage Zwaluwe via de Moerdijkbruggen, de Dordtse Kil, de Oude Maas en de Nieuwe Waterweg arriveren we in Maassluis voor een stadswandeling met gids. Terug varen we langs de skyline van Rotterdam en Dordrecht.
3 oktober | Abonneedag met bus naar Twente
Na de koffie met lekkers in Apeldoorn rijden naar Enter (bij Rijssen). Dit dorp aan de Regge bestaat bekend als het klompendorp. We komen niet voor de klompen maar voor een rondleiding in de moderne bakkerij van Eric van Otten. Hij heeft een stichting opgericht 'The Breadhouse' (Broodhuis). De stichting wordt gedreven vanuit de christelijke missie en boodschap om wie honger heeft te voeden en kunnen zo het verschil maken door middel van bakkerijen op te zetten in arme gebieden, waardoor het Broodhuis (betekenis van de naam Bethlehem) als huis (bakkerij) mag fungeren om mensen te voorzien van dagelijks brood. Jezus is in Bethlehem geboren en is het Levend Brood geworden (Johannes 6:35). Hij vertelt hier meer over in het onderkomen van de Enterse scheepswerf waar gebouwd wordt aan de zomp. Dit is een eikenhouten platbodem die vroeger op de Regge voer. Na de lunch maken we een vaartocht bij Ommen op de Overijsselse Vecht naar de stuw bij Vilsteren. Opstapplaatsen Hardinxveld, Barneveld A1 en Apeldoorn.
6 oktober | Abonneeavond natuurpresentatie in Goes
Maas van de Ruitenbeek neemt u graag mee in beeld en geluid naar de prachtige natuur van Spitsbergen. Dit is een eilandengroep in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen. Een leuk avondje uit voor het hele gezin! Locatie: Calvijn College.
13 oktober | Abonneeavond natuurpresentatie in Gorinchem
Maas van de Ruitenbeek neemt u graag mee in beeld en geluid naar de prachtige natuur van Spitsbergen. Dit is een eilandengroep in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen. Een leuk avondje uit voor het hele gezin! Locatie: Gomarus Scholengemeenschap.
17 oktober | Bustour Veluwe en natuurpresentatie 'De Kroonjuwelen van het Loo'
Bustocht met Veluwegids Irene over de Veluwe, met een deel door het Kroondomein. Vertrek vanaf het RD-gebouw. Via Uddel, Elspeet en VIerhouten rijden we over de Stakenberg en langs kasteel Staverden. 's Middags vertoont Jan Huttinga, jachtopzichter van het Kroondomein, in Apeldoorn zijn vernieuwde serie 'Kroonjuwelen van het Loo.