RD-reizen

5-daagse RD-stedenreis naar Dresden en Praag

Praktisch

Alleen voor volwassenen

RD abonnees betalen € 849,- p.p.

Niet-abonnees betalen € 899,- p.p. Toeslag eenpersoonskamer € 125,-

28 okt  t/m 1 nov 2024

Dresden en Praag

Boeken, selecteer eerst uw kamerkeuze
Praag panorama 5

Het Reformatorisch Dagblad organiseert een stedenreis naar Dresden, in het voormalige Oost-Duitsland en naar de Tsjechische stad Praag. U ontdekt de highlights van beide steden met een gids. Gaat u ook mee?

Dresden is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. De stad is herbouwd maar lijkt al heel oud. U ontdekt de stad o.l.v. een gids.

Tijdens deze stedenreis bezoeken we eerst Dresden in het voormalige Oost-Duitsland. Deze stad is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad herbouwd zijn, lijken ze oud. Met een gids maakt u een wandeling en een rondrit langs o.a. de Frauenkriche en het paleizencomplex de Zwinger. We maken ook een boottocht over de Elbe en genieten van de steile hellingen die begroeid zijn met wijnranken.

In Praag bezoekt u met een gids de highlights van Praag. We lopen over de prachtige gotische Karelsbrug, die zeker 600 jaar oud is. We staan op het Oude Stadsplein stil bij het standbeeld van Johannus Hus. Een gids neemt u mee naar de Praagse Burcht. Ga terug in de tijd en wandel over de binnenpleinen, langs paleizen en bezoek de grote Sint-Vituskathedraal. Met een gids gaat u naar de Joodse Wijk waar u een Joods museum bezoekt, een Joodse begraafplaats en een synagoge. Ook staat een ontmoeting gepland met Leendert Wolters, hij schreef columns in het RD over zijn werk. Hij is uitgezonden is door de GZB.

Deze reis hebben we ook in mei 2023 georganiseerd. De reis is toen gewaardeerd met een 8,5!

Reisleider: ds. J. Belder, columnist van het Reformatorisch Dagblad.

Het Reformatorisch Dagblad zorgt voor de reislei­ding en heeft de inhoud van het reisprogramma bepaald. De organisatie van de reizen zijn uitbesteed bij verschillende christelijke reisorganisaties. Deze reisorganisaties zijn aangesloten bij de ANVR, aangesloten bij het calamiteitenfonds, aangesloten bij de stichting garantiefonds reisorganisaties.

Bij de prijs is inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar Comfort Class
 • Koffie met iets lekkers in Apeldoorn
 • Vier overnachtingen o.b.v. halfpension in een viersterren hotel
 • Driegangen afscheids diner
 • In het programma genoemde excursies en entreegelden

Opstapplaatsen:

 • Bergen op Zoom NS-station  (4.50 uur)
 • Rotterdam metrostation Capelsebrug (5.50 uur)
 • Meerkerk A27 La Place (6.30 uur)
 • Apeldoorn RD-gebouw (7.45 uur)

Verzekeringen:

 • Annuleringsverzekering 6,5% van de totale reissom, exclusief 21% assurantiebelasting over de premie. Poliskosten € 5,45.
 • Reisverzekering (Europadekking) € 1,86 per persoon per dag. Poliskosten € 5,45. Sluit u beideverzekeringen af, dan betaalt u maar 1x poliskosten € 5,45.

Aanmelden voor 1 augustus 2024, vol is vol!

Bekijk hier het volledige reisprogramma.